Apple verving in 2018 11 MILJOEN iPhone Batterijen

11 Miljoen Batterijen 

Apple heeft ruim 5 keer meer dan gemiddeld per jaar batterijen vervangen in 2018. Dit komt door de batterij programma die Apple hanteerde. Er waren enkele modellen van Apple, die achteraf gezien een slechte batterij hebben. Normaal gewijs vervangt Apple 1 tot 2 miljoen batterijen per jaar. Dit is dus een behoorlijk stuk meer dan gemiddeld. Volgens Apple-kenner John Gruber vertelde Tim Cook dit aan het personeel tijdens een bijeenkomst in Cupertino op 3 januari.

Aankondiging Batterij Programma

Apple kondigde het programma eind 2017 aan, na onthullingen dat oudere iPhones trager waren gemaakt om langer te kunnen presteren, Dit kwam voornamelijk voor bij iPhone's die batterij slijtage vertoonde. Apple kreeg hevige kritiek op deze onthulling. 

Omzet Bij Gespijkerd

Nieuwe informatie maakt ook duidelijk waarom Apple de financiële vooruitzichten moest bijstellen voor het belangrijke December kwartaal. Er werd eerder verwacht dat Apple tussen de 89 en 94 Miljard dollar omzet zou draaien, maar dit is bijgesteld naar 84 Miljard dollar. Het heeft ook gedeeltelijk te maken met minder verkopen in China, maar wat ook meespeelt is het feit dat mensen met een iPhone 6 en 7 minder de noodzaak hadden om te upgraden. 

 

geschreven door - Robin Kijk in de Vegte

Bericht delen :