Leven zonder smartphone, wel of niet?

Stel, je smartphone gaat kapot en je kunt hem niet meer gebruiken. Je kunt snel naar de winkel rennen voor een nieuwe, maar repareren is ook een optie. GSM Reparatie Twente kan alle gangbare typen smartphones vakkundig repareren tegen een gunstige prijs. Dat is een stuk goedkoper dan een nieuwe kopen. Je zou er ook voor kunnen kiezen, zoals sommige mensen doen, om zonder smartphone verder te leven. Misschien heb je nog een oude Nokia liggen waarmee je kunt bellen en sms’en en daar zou je het dan bij kunnen laten. We bespreken de voor- en nadelen van het leven zonder smartphone in de tegenwoordige wereld van directe communicatie.

Je bent toch wel enigszins beperkt

Veel mensen gebruiken hun smartphone om op de hoogte blijven van wat hun vrienden, familie en bekenden doen. Even tussendoor op Facebook of Instagram kijken of even iemand een WhatsAppje sturen. Facebooken kan je ook nog wel doen op je tablet, pc of Mac, maar op je smartphone kan je het makkelijk even tussendoor doen als je een minuutje over hebt. Zonder smartphone blijf je minder goed op de hoogte, maar er zijn ook mensen die dat als een pluspunt zien. Ze voelen zich bevrijdt, omdat ze niet meer constant op Facebook hoeven te kijken en houden nu meer tijd over voor andere dingen.

Ook heb je zonder smartphone niet meer altijd een camera bij je. Op oude telefoons zit vaak ook wel een camera, maar die is toch vaak van mindere kwaliteit. En om nou overal een fototoestel mee naartoe te nemen? Gelukkig voldoet de camera van zo’n oude Nokia nog wel in een noodsituatie, maar echt mooie foto’s maak je er niet mee. Als je op vakantie gaat en je wilt foto’s nemen, zal je voor een goede kwaliteit toch echt een losse camera moeten aanschaffen.

Je moet zonder smartphone ook navigatie missen. In je auto heb je misschien een apart navigatiesysteem, maar te voet wordt het weer ouderwets kaarten meenemen of de weg vragen. Voor de één is dat een ramp, de ander past zich makkelijk aan.

Een ander nadeel is dat je geen draagbare muziekspeler meer bij je hebt. Je zult of een aparte MP3-speler mee moeten nemen, of het zonder muziek moeten doen als je onderweg bent. Je bent je zonder muziek wel meer bewust van je omgeving, sommige mensen ervaren dat als prettig. Dat zijn zo maar wat nadelen van het leven zonder smartphone, maar mensen die het hebben geprobeerd melden ook diverse voordelen.

Voordelen van een smartphone-loos leven

We noemden eerder al de tijd die je over hebt, omdat je niet meer constant hoeft te kijken wie er iets op Facebook heeft gezet. Veel voormalige Facebook-verslaafden ervaren dit als een bevrijding.

Tevens kan je nu alleen nog maar bellen en sms’en. Je zult misschien merken dat mensen blij verrast zijn als je ze opbelt in plaats van een appje of Facebookbericht te sturen wanneer je ze iets moet vragen of iets wilt vertellen. Veel mensen ervaren contact per telefoongesprek als persoonlijker dan via WhatsApp of Facebook. Misschien kom je wel dichter bij de mensen om je heen te staan.

Ook hoef je op zo’n oud toestel minder zuinig te zijn dan op een moderne, dure smartphone. Die oude toestellen zijn vaak ook onverwoestbaar; je kunt ze gerust eens laten vallen zonder dat er wat aan de hand is en dat is met smartphones toch echt wel anders.

Wil je het eens proberen of ben je toch teveel gehecht aan je smartphone?

Mocht het je toch niks lijken en ben je teveel gehecht aan de onbegrensde mogelijkheden van moderne smartphones? Laat je smartphone, als hij kapot is, dan vakkundig repareren tegen een gunstige prijs door GSM Reparatie Twente. Wij kunnen een groot aantal defecten aan alle gangbare typen smartphones voor je oplossen. Bekijk onze website voor meer informatie en maak een afspraak, dan kan je snel weer van je smartphone genieten!

Bericht delen :